Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Κάλπικη η λίρα... στο Παιγνίδι των εντυπώσεων !


Δεν θα χρειαζόταν να μπω στην λογική των αριθμών γιατί η καθεμία εκδήλωση είχε διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και χαρακτήρα, όπως κι εσείς θα έχετε καταλάβει… κι όπως έχω άλλωστε επισημάνει.

Αλλά η Δημοτική Αρχή προφανώς με την αλαζονεία της εξουσίας που την δέρνει από την μια και κυρίως την αμηχανία από την άλλη, την κάνουν εθιμοτυπικές χαρακτήρα εκδηλώσεις να τις θεωρεί και να τις υιοθετεί ως δύναμη ισχύος απέναντι στην μείζονος κι ελάσσονος αντιπολίτευση, περνώντας  λανθασμένα το μήνυμα προς την ευρύτερη κοινωνία του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, ότι όλα πάνε καλά και η πλειοψηφία χειροκροτεί το έργο της, ως μια και μοναδική ! 

Λυπάμαι που θα σας κακοκαρδίσω, αλλά

Δημοσιεύματα και αναρτήσεις στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι υπήρχε προσέλευση (800) οκτακοσίων ατόμων και πλέον στην εκδήλωση της Δημοτικής Αρχής.

Με τέτοιου είδους δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν από την μια Μεγαλειώδη την εκδήλωση Κοπής μια Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και από την άλλη η ίδια Δημοτική αρχή να μιλά για την προσέλευση (800) οκτακοσίων και πλέον ατόμων για να δικαιολογήσει το Μεγαλειώδες του Τίτλου Δημοσίευμα, θα σας πω ότι την θέλετε την διάψευση σας και με σχετική ανάλυση. 

Η αίθουσα – αμφιθέατρο που υπάρχει στο ισόγειο του Πολιτιστικού κέντρου στο Μοσχάτο, όπου έγινε η εκδήλωση, δεν χωρά πάνω από 250 άτομα καθήμενα προστιθέμενα και τα κινητά καθίσματα που είχατε προσθέσει.  
Περιμετρικά δεν χωρούν πάνω από 100 – 120 άτομα όρθιων 370 ασφυκτικά.
Στον εξώστη άλλα (60) εξήντα άτομα και στο φουαγέ – χώρο αναμονής άλλα 100 εκατό ασφυκτικά 160 εκατόν εξήντα.
Δηλαδή 370 + 160 = 530 Πεντακόσια Τριάντα άτομα και να μην πέφτει καρφίτσα!

Πως λοιπόν προκύπτουν  800 – οκτακόσια άτομα ?

Από τα 550 άτομα (στρογγυλεύω πάρα πάνω που ασφυκτικά δεν ήταν)  έως τα Οκτακόσια και πλέον… σας λείπει  μια ακόμη αίθουσα… μερικά Πούλμαν Κόσμος, όπως συνηθίζει να λέει κάποιος δικηγόρος φίλος μου.


Και αν θέλετε να γίνω και πιο αντικειμενικό ?


Αφού εσείς με προκαλείτε με καθαρά εντυπώσεων δημοσιεύματα, για να μην τα χαρακτηρίσω ψευδή η παραπλανητικά για την κοινή γνώμη. 

Θέλετε μήπως να αφαιρέσουμε τα τμήματα  χορωδίας και χορευτικών συγκροτημάτων που ήταν συνολικά πάνω από 100 – Εκατό άτομα ? χωρίς τους συνοδούς των η
Μήπως θέλετε να αφαιρέσουμε τους Βουλευτές – Πολιτευτές – Περιφερειάρχες που όλοι τους ήρθαν συνοδευόμενοι και οι περισσότεροι με την ασφάλεια τους και τους οδηγούς τους ?
Βουλευτές που γνώριζα κι εγώ (και μίλησα μαζί τους, στο φουαγέ κατά την είσοδο τους) ήρθαν με τρία άτομα της ασφαλείας τους  και τον οδηγό τους.
Μέχρι και τον Απόστολο Κακλαμάνη σκεφτήκατε να καλέσετε…

Να είμαστε στην ίδια αίθουσα… στην ίδια εκδήλωση…  και να μετράμε διαφορετικά… ? 
Να πω ότι μοιράζατε ποτά... και κάποιος τα έβλεπε διπλά ? 
Όχι, ποτά δεν υπήρχαν, μόνο αναψυκτικά !

Επειδή το επιτελείο της Δημοτικής Αρχής απ' ότι φαίνεται έχει πρόβλημα επιλεκτικής μαθηματικής ευρύτητας των αριθμητικών πράξεων, με την αφαίρεση και την διαίρεση να τους διαφεύγει, ενώ στην πρόσθεση και ιδιαίτερα στον πολλαπλασιασμό να είναι φωστήρεςτους ενημερώνω πως τέτοιου είδους παιγνίδια εντυπωσιασμού και παραπλανητικά δημοσιεύματα, που σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, θα με βρίσκουν απέναντί τους, απ’ όπου κι αν προέρχονται.  

Τώρα να μετράτε κεφάλια.. μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, λέει ο σοφός λαός μας !

Αν λοιπόν για σε μια εκδήλωση εθιμοτυπικού χαρακτήρα λέτε τόσα ψέματα.. ας κρίνει η τοπική κοινωνία του Μοσχάτου - Ταύρου για τα υπόλοιπα.. τα έργα τα μεγάλα !!!      
                     
Κι όλα αυτά συμβαίνουν όταν η τοπική κοινωνία έχει τα δικά της προβλήματα... και αυτά είναι στην προτεραιότητα της και σ΄ αυτά αναζητά λύσεις… κάποιοι όμως συνεχίζουν να παίζουν το επικοινωνιακό τους παιγνίδι Χάριν εντυπώσεων !

Έτσι λοιπόν για να απαντήσω και αριθμητικά αφού τους αριθμούς αγαπάτε.. το μεγαλύτερο κομμάτι της τοπικής Κοινωνίας αποφάσισε να το μοιραστεί με τις Παρατάξεις τις αντιπολίτευσης, 
με τον Άρη Κρεμμύδα και τους Πολίτες σε Δράση, μέσα σ’ ένα καθαρά φιλικό και παραταξιακό περιβάλλον, να μην ξεπερνάνε τα 200 – Διακόσια άτομα και 
τον Αντώνη Μπούτση και τους μαζί μπροστά Μοσχάτο – Ταύρος, να φτάνουν γύρω στα 320 - 350 άτομα και να μην τα ξεπερνάνε. 

Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να κάνει τις δικές της αναγωγές, προσθαφαιρέσεις… έτσι όπως τα ‘κανε και να μας απαντήσει… όταν καταλάβει τον ουσιαστικό της ρόλο κι έργο της !

Η κατάσταση των παρατάξεων που κινούνται στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου με μια λέξη και μια φράση αποτυπώνονται ως την   
Δημοτική Αρχή > Τρέχει να προλάβει…
μαζί μπροστά Μοσχάτο – Ταύρος > Ήρεμη Δύναμη (Αναδεικνύει – Προτείνει)
Πολίτες σε Δράση > Χαλαρά

Υ.γ. : Για λάμπες υπάρχουν κονδύλια να φωτίσετε τους σκοτεινούς δρόμους του Μοσχάτου και του Ταύρου ? η μόνο για φιέστες...
Καλές Απόκριες !!! 

Αντώνης Λουκόπουλος



Δημοφιλή Άρθρα